Development/gerrit/setup/da

From The Document Foundation Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Development/gerrit/setup and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
English • ‎dansk • ‎español • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎日本語 • ‎한국어

Gør dig klar til gerrit

Før du begynder: Hjælp til problemknusning

Instruktioner herunder skulle være lette og hurtige at følge. Hvis du imidlertid sidder fast et stedd, får du hjælp her:

Registrer dig på Gerrit for første gang

Gerrit bruger The Document Foundation's Single Sign-On-tjeneste for autentificering. Opret en konto der, hvis du ikke allerede har en (mange andre steder, som fx denne wiki, bruger den også). Besøg så bare gerrit og klik på linket “Sign in” øverst til højre på siden. Du bliver omdirigeret til vores centrale autentificeringsportal og så tilbage til gerrit, så snart du er autentificeret.

Gøt dig klar til Gerrit - på den nemme måde

Hvis du allerede har en udførsel af libreoffice/core, kan du bare køre ./logerrit setup, som automatisk vil prøve at sætte nøgler op og konfigurere ssh for dig, og hvis den ikke kan, vil den guide dig gennem disse trin: om nødvendigt følger du bare trinnene.

Programmet giver dig besked på at gå til https://gerrit.libreoffice.org og logge ind for automatisk af levere dn konto fra vores Single Single-On-system. Programmet vil også generere et nøglepar til SSH og udskrive den offentlige del (det vis sige: indholdet af /home/[username]/.ssh/id_rsa.pub). Det er en lang, tilfældigt udseende streng, der begynder med 'ssh-rsa'. du skal indsætte den på din indstillingsside for at gerrit kan virke fra kommandolinjen.

Hvis ./logerrit test mislykkes og ssh -vvv logerrit informerer dig om, at ~/.ssh/config har dårlige rettigheder, kører du chmod 600 ~/.ssh/config.

Detaljeret og nørdet opsætningsstof

Gør dig klar til geerit - på den hånddrevne måde

 1. Besøg https://gerrit.libreoffice.org og klik på linket “Sign in” øverst til højre på siden. Så snart du er tilbage fra vores Single Sign-On-portal skulle kontoen blive automatisk leveret med dit fulde navn, primær e-mailadresse og brugernavn fra din SSO-profil. Kontakt venligst Infrastruktur-holdet, hvis autentificering nægtes; det kan være på grund af en kollision (hvis dit brugernavn eller e-mailadresse bruges af en anden konto), som skal løses manuelt.
 2. Noter brugernavnet i dine gerrit profilindstillinger. Dette brugernavn henvises der til fra YOUR_USERNAME_HERE nedenfor.
 3. Opret et SSH-nøglepar til gerrit (du kan naturligvis også genbruge en eksisterende nøgle) og uploader den offentlige del til Indstillingsside. Brugere forbindes med brugernavn og SSH-nøgle.
 4. Tilføj dette til din ${HOME}/.ssh/config:
 Host logerrit gerrit.libreoffice.org
    IdentityFile /path/to/your/private-key
    User YOUR_USERNAME_HERE
    Port 29418
    HostName gerrit.libreoffice.org

Bemærk, at /path/to/your/private-key også skal indeholde filnavnet. Fx: ~/.ssh/id_rsa

 • Sæt dit git repo sådan op, at det skubber til gerrit med SSH-nøglen:
 • git config remote.origin.pushurl ssh://logerrit/core
  
 • Install the hooks:
 • cd .git/hooks && ln -s ../../.git-hooks/* ./
  
 • og så er du Klar til start!
 • Skub nu!

  Se: Sådan indsendes patches