Documentatie/Calc-functies/IS.ONEVEN

  From The Document Foundation Wiki
  This page is a translated version of the page Documentation/Calc Functions/ISODD and the translation is 100% complete.
  Other languages:


  Functienaam:

  IS.ONEVEN

  Categorie:

  Informatie

  Samenvatting:

  Bepaalt of een opgegeven getal even of oneven is. Het teken van het getal wordt genegeerd en als de waarde geen geheel getal is, worden alle cijfers na het decimaalteken genegeerd.

  Syntaxis:

  IS.ONEVEN(Waarde)

  Retourneert:

  Retourneert WAAR als het argument resulteert in een oneven getal en ONWAAR als het argument resulteert in een even getal.

  Argumenten:

  Waarde is een uitdrukking of een verwijzing naar een cel die een uitdrukking bevat, die op overeenkomst moet worden getest.

  • Als Waarde geen geheel getal is, worden alle getallen achter de komma genegeerd.
  • Het teken van Waarde wordt genegeerd.
  • Als Waarde resulteert in een tekenreeks, dan retourneert IS.ONEVEN fout in de lijst met parameters (Fout:504).

  Aanvullende details:

  • IS.ONEVEN verspreidt fouten. Als cel D1 bijvoorbeeld de formule =1/0 bevat, retourneert de formule =IS.ONEVEN(D1) de fout #DELING.DOOR.0!
  • Als een verwijzing naar een lege cel wordt doorgegeven aan IS.ONEVEN, retourneert IS.ONEVEN een fout in de lijst met parameters (Fout:504) terwijl de functie IS.ONEVEN van Microsoft Excel ONWAAR retourneert.
  • Als een tekenreeks of een verwijzing naar een cel die een tekenreeks bevat wordt doorgegeven aan IS.ONEVEN, dan retourneert IS.ONEVEN een fout in de lijst met parameters (Fout:504) terwijl de functie IS.ONEVEN van Microsoft Excel als fout #WAARDE! weergeeft.
  • De IS.ONEVEN_ADD functie is vergelijkbaar met IS.ONEVEN maar IS.ONEVEN_ADD retourneert de waarde 1 voor een oneven getal en 0 voor een even getal. Bovendien rapporteert IS.ONEVEN_ADD een fout in de lijst met parameters (Fout:504) niet - als een lege cel wordt doorgegeven, wordt 0 geretourneerd en als een tekenreeks wordt doorgegeven, wordt de fout #WAARDE!

  Voorbeelden:

  Formule Beschrijving Retourneert
  =IS.ONEVEN(48) De waarde 48 is even en dus retourneert de functie de logische waarde ONWAAR. ONWAAR
  =IS.ONEVEN(D1) waarbij cel D1 het getal 33 bevat. De waarde 33 is oneven en dus retourneert de functie de logische waarde WAAR. WAAR
  =IS.ONEVEN(0) De waarde 0 is even en dus retourneert de functie de logische waarde ONWAAR. ONWAAR
  =IS.ONEVEN(−2,1) Het minteken en de getallen achter het decimaalteken worden genegeerd. De waarde 2 is even en dus retourneert de functie de logische waarde ONWAAR. ONWAAR
  =IS.ONEVEN(3,999) De getallen achter het decimaalteken worden genegeerd. De waarde 3 is oneven en dus retourneert de functie de logische waarde WAAR. WAAR

  Gerelateerde LibreOffice-functies:

  IS.EVEN

  IS.ONEVEN_ADD

  ODF standaard:

  Section 6.13.23, part 2

  Gerelateerde (of gelijkwaardige) Excel-functies:

  ISODD