Documentatie/Calc-functies/KGV_EXCEL2003

  From The Document Foundation Wiki
  This page is a translated version of the page Documentation/Calc Functions/LCM EXCEL2003 and the translation is 100% complete.
  Other languages:


  Functienaam:

  KGV_EXCEL2003

  Categorie:

  Wiskundig

  Samenvatting:

  Berekent het kleinste gemene veelvoud (KGV) van een reeks positieve gehele getallen. Het kleinste gemene veelvoud is het kleinste positieve gehele getal dat een veelvoud is van alle gegeven gehele getallen.

  KGV_EXCEL2003 bestaat alleen voor interoperabiliteit met oudere documenten die zijn gemaakt met oudere versies van Microsoft Excel. Als u in Calc een Excel 2003 (.xls)-bestand opent dat aanroepen naar de functie KGV bevat, worden die aanroepen geconverteerd naar aanroepen naar de functie KGV_EXCEL2003. Als u een document uit Calc opslaat in ODS (Open Document Format for Office Applications) of OOXML (Office Open XML)-indeling, worden alle aanroepen naar de functie KGV_EXCEL2003 geconverteerd om te verwijzen naar de functie KGV.

  Vanwege de beperkte toepasbaarheid van deze functie zijn met opzet volledigere details weggelaten uit deze wiki.

  Note pin.svg

  NB:
  Voor alle nieuwe documenten en de meeste gevallen die geen interoperabiliteit met verouderde Excel-werkbladen vereisen, wordt aanbevolen dat u Calc's KGV functie, die voldoet aan ODF 1.2 en compatibel is met recentere versies van Excel.

  Syntaxis:

  KGV_EXCEL2003(Getal 1 [; Getal 2 [; … [; Getal 255]]])

  Retourneert:

  -

  Argumenten:

  -

  Aanvullende details:

  -

  Voorbeelden:

  -

  Gerelateerde LibreOffice-functies:

  -

  ODF standaard:

  -

  Gelijkwaardige Excel-functies:

  -