Πώς να χρησιμοποιήσετε το απομακρυσμένο LibreOffice Android στο 4.0.0

From The Document Foundation Wiki
Jump to navigation Jump to search

Μόνο Λίνουξ

Για ποικίλους λόγους έχουμε το bluetooth να δουλεύει μόνο στο Λίνουξ, για την επόμενη έκδοση 4.0.1 που αναμένεται σε περίπου 3 εβδομάδες, ελπίζουμε να έχουμε υποστήριξη για Windows και Mac επίσης.

Πακέτα και εξηγήσεις

Δυστυχώς, ανακαλύψαμε μόνο στο τέλος ότι η διανομή που χρησιμοποιούσαμε δεν προωθήθηκε για την έκδοση 4.0.0 με ενεργό το bluetooth. Αυτό είχε επίσης μια αρνητική παρενέργεια ότι το μενού Προβολή διαφανειών ▸ Απομακρυσμένο Impress έσπασε. Φυσικά, αυτό δούλεψε άριστα για όλους τους προγραμματιστές - που βασίζονται σε μια έκδοση που είναι νεότερη από το 2005.

Έτσι το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι -είτε- να δοκιμάσετε ένα πακέτο διανομής π.χ.

  • openSUSE - από το LibreOffice:Unstable repository
  • Debian - από το 'πειραματικό' αποθετήριο

Ή εάν αποτύχει αυτή η λήψη ένα ενημερωμένο γενικό πακέτο Λίνουξ από το εδώ: (θα χρειαστεί να αφαιρέσετε και το μην εγκαταστήσετε τις stdlibs RPM από εκεί).

Σύνδεση της συσκευής σας

Πρώτα συνδέστε την συσκευή σας με τον φορητό υπολογιστή σας - αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει χρησιμοποιώντας τον πίνακα ρυθμίσεων του bluetooth Android και τις ρυθμίσεις bluetooth του Λίνουξ. Σημείωση. Πρέπει να ενεργοποιήσετε το Bluetooth στον φορητό υπολογιστή σας πρώτα.

Εκκίνηση του LibreOffice Impress

Πηγαίνετε στο Εργαλεία ▸ Επιλογές ▸ LibreOffice Impress ▸ Γενικά και σημειώστε ☑ Ενεργοποίηση απομακρυσμένου ελέγχου. Μετά από αυτό θα χρειαστείτε να εγκαταλείψετε καθαρά και να επανεκκινήσετε το LibreOffice.

Η επιλογή πρέπει να είναι εδώ

Στην κινητή συσκευή σας

Αναζητήστε το "LibreOffice impress remote" στο Android Play store και εγκαταστήστε το (αυτό πρέπει να είναι γρήγορο & εύκολο - είναι μόνο περίπου 1.5Mb). Η σελίδα αποθήκευσης της εφαρμογής είναι εδώ. Φαίνεται όπως αυτό

ImpressRemoteAppStore.png

Ενεργοποίηση του bluetooth στη φορητή συσκευή σας

Το απομακρυσμένο impress προσπαθεί να ενεργοποιήσει το bluetooth το ίδιο, αλλά δυστυχώς η αναζήτηση μπορεί τότε να μπερδευτεί και να μηνε μφανίσει τη συσκευή σας. Είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε πρώτα το bluetooth στις ρυθμίσεις Android.

Έναρξη του απομακρυσμένου impress

Θα πρέπει να ψάξει, περιμένετε λίγο μέχρι να δείτε τον φορητό υπολογιστή σας, επιλέξτε τον, περιμένετε να βρει το LibreOffice (που εκτελείται) - και πρέπει να εμφανίσει ένα κουμπί 'Έναρξη παρουσίασης' - ή (εάν ήδη εκτελείται) την τρέχουσα διαφάνεια και μερικές διαφάνειες.

Άλλες συμβουλές / σφάλματα

Υπάρχει ένας αριθμός σφαλμάτων στην υλοποίηση που δουλεύουμε να τα διορθώσουμε, μέχρι τότε ιδού μερικά:

  • Η χρήση του κουμπιού της έντασης για αλλαγή των διαφανειών δουλεύει μόνο εάν έχετε επισκεφτεί τη σελίδα επιλογών (όπου αυτό έχει οριστεί από προεπιλογή).
  • Η σύνδεση πολλαπλών απομακρυσμένων ελέγχων. Αυτό δουλεύει αρκετά καλά, αλλά αναφέρθηκαν περιπτώσεις βρόχων όπου δύο συσκευές ανταγωνίζονται για το ποια διαφάνεια θα εμφανιστεί - απλά αλλάξτε τις διαφάνειες μια-δυο φορές στον ίδιο τον φορητό υπολογιστή για να το διορθώσετε.