LibreOfficen Android-kauko-ohjaimen käyttö versiossa 4.0.1

From The Document Foundation Wiki
Jump to navigation Jump to search

Lataa LibreOffice 4.0.1

Lataa LibreOffice 4.0.1 tältä lataussivulta. Versio 4.0.1 sisältää paljon kauko-ohjaukseen liittyviä korjauksia, versiota 4.0.0 ei kannata yrittää käyttää.

Tuetut käyttöjärjestelmät

Vaikka Linuxin Bluetooth-yhteys on paremmin testattu kuin Windowsin ja Macin, kaikkien käyttöjärjestelmien pitäisi toimia. Toivomme bugiraportteja, jos kauko-ohjaus ei toimi joissain näistä järjestelmistä.

Tietokoneen ja Android-laitteen yhdistäminen

Luo ensin pariyhteys Android-laitteesi ja kannettavan tietokoneesi välille. Tämä onnistuu helpommin käyttämällä Androidin Bluetooth-yhteysasetuksia ja kannettavan koneen Bluetooth-asetuksia. Muista tarkistaa ensin, että kannettavan koneesi tukee Bluetooth-yhteyttä ja tämä ominaisuus on kytketty käyttöön.

Käynnistä LibreOffice Impress

Valitse valikosta Työkalut ▸ Asetukset ▸ LibreOffice Impress ▸ Yleistä ja rastita valintaruutu ☑ Salli kauko-ohjaus. Tämän jälkeen LibreOffice tulee sulkea kokonaan ja käynnistää uudelleen - eli kaikki ikkunat on suljettava niin, että näet vihreätaustaisen käynnistysikkunan vilahtavan näytöllä, kun LibreOffice käynnistetään uudelleen.

Asetus löytyy täältä

Jos et löydä tässä mainittua asetusta omasta LibreOfficesta, niin silloin käytössäsi ei ole riittävän uusi versio. Katso latausohjeet tämän ohjeen alusta.

Ota esille mobiililaitteesi

Etsi sovellusta "LibreOffice Impress Remote" Android Play storessa ja asenna se (tämä on nopeaa ja helppoa, sovelluksen koko on vain noin 1,5 Mt). Play storen sivu on täällä. Sivu näyttää suunnilleen tältä:

ImpressRemoteAppStore.png

Jos et löydä sovellusta Play storesta, voi olla, että mobiililaitteesi Android-versio on liian vanha. Sovellus vaatii vähintään Androidin version 2.3 (katso Asetukset, Tietoja puhelimesta). Kehittäjien kielellä tämä tarkoittaa API-tasoa 9 (Gingerbread).

Bluetooth-yhteyden salliminen mobiililaitteesta

Impress-kauko-ohjain yrittää ottaa Bluetooth-yhteyden käyttöön automaattisesti. Valitettavasti tämä voi häiritä laitteiden hakua, jolloin mobiililaitteesi ei huomaa tietokonettasi. On parempi ottaa Bluetooth käyttöön Androidin asetuksista ennen kauko-ohjaimen käyttöä.

Käynnistä Impress-kauko-ohjain

Käynnistyessään sovellus ryhtyy etsimään tietokonettasi. Odota hetki, kunnes kone tulee näkyviin näytölle, valitse se, ja odota, kunnes sovellus löytää käynnissä olevan LibreOfficen. Näytölle tulee "Käynnistä esitys"-painike, tai (jos esitys on jo käynnissä) kuva näkyvillä olevasta diasta ja muita dioja.

Käytä äänenvoimakkuussäätimiä diojen vaihtamiseen. Oletusasetuksilla äänenvoimakkuuden lisäyspainike siirtää esitystä yhden dian eteenpäin.

Vinkkejä ja tunnettuja vikoja

Tässä työn alla olevia ominaisuuksia ja korjattavia vikoja:

  • Usean kauko-ohjaimen käyttö samanaikaisesti esityksen ohjaamiseen. Tämä toimii melko hyvin, mutta tiedetään, että silloin tällöin kaksi kauko-ohjainta voi "riitautua" siitä, minkä dian kuuluisi olla näkyvissä. Jos näin käy, dian vaihtaminen suoraan tietokoneelta käsin korjaa tilanteen.
  • WiFi-yhteys. WiFi-yhteyden käyttö edellyttää LibreOfficen kokeellisten ominaisuuksien ottamista käyttöön: Työkalut ▸ Asetukset ▸ LibreOffice ▸ Lisäasetukset ja valitse ☑ Ota käyttöön kokeelliset ominaisuudet.