Hogyan használja a LibreOffice Android távirányítót a 4.0.1 verzióban

From The Document Foundation Wiki
Jump to navigation Jump to search

Először töltse le a 4.0.1 verziót

Töltse le a 4.0.1 (vagy újabb) verziót a letöltési oldalunkról. Ezen a területen számos fontos javítás történt, így nincs értelme a 4.0.0 használatának.

Támogatott platformok

Noha a Linux alatti Bluetooth jobban tesztelt a Windows és Mac alattinál, már minden rendszernek támogatottnak kellene lennie. Ezzel együtt kérjük, hogy jelentse az összes használatakor tapasztalt hibákat.

Az eszköz párosítása

Először párosítsa eszközét a laptopjával – ezt legegyszerűbben az Android Bluetooth beállítások panelén és a Linux Bluetooth beállítások alatt teheti meg. Ne feledje először bekapcsolni a laptop Bluetooth támogatását.

Indítsa el a LibreOffice Impresst

Nyissa meg az Eszközök ▸ Beállítások ▸ LibreOffice Impress ▸ Általános lapot, és jelölje be a ☑ Távirányító engedélyezése négyzetet. Ezután be kell zárnia a LibreOffice összes ablakát és újra kell indítania a LibreOffice Impresst. Más szóval, a következő indításnál látnia kell az indítóképernyőt.

A beállítás itt található

Ha a beállítás nincs ott, akkor nem a 4.0.1 verziót használja, lásd a fenti letöltés szakaszt.

A mobileszköz beállítása

Keresse meg a "LibreOffice Impress távirányítót" az Android Play boltban, és telepítse (ez gyors – csak ~1.5 Mb). Az app store oldal itt van. Valahogy így néz ki:

ImpressRemoteAppStore.png

Ha nem látja a távirányítót az app boltban, akkor az Android verziója valószínűleg túl régi. Legalább az Android 2.3+ szükséges (lásd a Beállítások, Telefon névjegye panelt). Egy frissített Android csomag mindenesetre elérhető a 4.0.1 RC1-gyel együtt közvetlenül innen: http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/sdremote-1.0.4/playstore/ImpressRemote.apk

Kapcsolja be a Bluetooth-t a mobileszközén

Az Impress távirányító megpróbálja maga bekapcsolni a Bluetooth kapcsolatot, de a keresés sajnos összezavarodhat, és esetleg nem jeleníti meg az eszközét. Sokkal jobb először bekapcsolni a Bluetooth-t az Android beállításokban.

Indítsa el az Impress távirányítót

Ekkor elkezd keresni, várjon egy kicsit amíg a laptopja megjelenik, válassza ki, várjon amíg az megtalálja a futó LibreOffice-t; ekkor megjelenik egy „Bemutató indítása” gomb vagy (ha már fut egy bemutató) az épp kivetített dia és néhány másik.

Használja a hangerőszabályzót a diák közti váltáshoz, a 'hangerő növelése' a következő diára vált.

További tippek/hibák

Számos hiba van a megvalósításban, amelyek javításán dolgozunk:

  • Több távirányító csatlakoztatása. Ez viszonylag jól működik, de bizonyos esetekben problémát okoz, ha két eszköz nem ért egyet a megjelenítendő diában. Váltson át néhányszor a laptopon a diák között a hiba elhárításához.