Navodila za uporabo daljinca za Android v LibreOffice 4.0.0

From The Document Foundation Wiki
Jump to navigation Jump to search

Najprej prenesite različico 4.0.1

Prenesite 4.0.3 ali novejšo različico z naše strani za prenose. Ker 4.0.4 in kasnejše različice vsebujejo številne pomembne izboljšave, je malo razlogov, da bi še naprej delali z 4.0.2 ali starejšimi.

Na vseh treh platformah

Čeprav je delovanje prek vmesnika Bluetooh na Linuxu bolj preizkušeno kot na sistemih Windows in Mac - podprte so vse tri platforme - nam še vedno sporočajte hrošče na vsaki od njih.

Povezovanje z vašo napravo

Najprej uskladite svojo napravo s svojim prenosnikom - to najenostavneje storite prek nastavitev Bluetooth v Androidu in nastavitev Bluetooth na sistemih Linux/Windows/macOS. Najprej omogočite Bluetooth na svojem prenosniku.

Zaženite LibreOffice Impress

Pojdite na Orodja ▸ Možnosti ▸ LibreOffice Impress ▸ Splošno in potrdite ☑ Omogoči daljinsko upravljanje. Zatem morate zapreti in ponovno zagnati LibreOffice. Upoštevajte potreben postopek - zapreti morate vsa okna in ob ponovnem zagonu programa videti pojavni zaslon.

Možnost se nahaja tukaj

Če se ta nastavitev ne nahaja na tem mestu, potem ne uporabljate 4.0.1 - oglejte si zgornji odsek za prenose.

Posvetite se svoji napravi Android

V trgovini Play poiščite "LibreOffice Impress Remote" oz. "Daljinec - LibreOffice Impress" in ga namestite (to bi moralo biti hitro in enostavno - obsega le okoli 1,5Mb). Stran v trgovini je tukaj. Videti je takole

ImpressRemoteAppStore.png

Če v trgovini Play ne vidite daljinca, imate morda zastarelo različico sistema Android. Potreben je vsaj 2.3+ - (glejte Settings/Nastavitve, About Phone/O telefonu), kar v razvijalskem jeziku pomeni API ravni 9 - Gingerbread. Ne glede na to je posodobljen paket Android za delo z 4.0.1 RC1 na voljo na tem naslovu: http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/sdremote-1.0.4/playstore/ImpressRemote.apk

Na svoji napravi omogočite Bluetooth

Daljinec za Impress skuša sam omogočiti Bluetooth, vendar se žal iskanje nato lahko zmede in ne prikaže vaše naprave. Zato je veliko bolje, da najprej omogočite Bluetooth v nastavitvah Android.

Zaženite daljinec za Impress

Slednji začne z iskanjem, počakajte malo, da vidite svoj prenosnik, ga izberite, počakajte, da najde (zagnani) LibreOffice - in prikazati bi moral gumb 'Začni s predstavitvijo' - ali (če slednja že poteka) vašo trenutno prosojnico in nekaj prosojnic.

Uporabite gumba za nadzor glasnosti za prehajanje med prosojnicami, 'glasneje' vas npr. pomakne na naslednjo prosojnico (privzeto).

Drugi nasveti / hrošči

V trenutni implementaciji so številni hrošči, ki se jih trudimo odpraviti, do takrat nekatere omenjamo tukaj:

  • povezovanje z več daljinci; deluje razmeroma dobro, vendar je znano, da se lahko zazanka, če se napravi stepeta, katero prosojnico naj predvaja - kar nekajkrat preklopite prosojnice na prenosniku, da to odpravite.
  • brezžična omrežna povezava WiFi connection; če želite uporabiti WiFi, morate omogočiti poskusne funkcionalnosti LibreOffice: izberite Orodja ▸ Možnosti ▸ LibreOffice ▸ Napredno in potrdite možnost ☑ Omogoči poskusne funkcionalnosti. Novejše različice Daljinca za Impress vas na to opozorijo ...