Dokumentation/Hvordan/installere en udvidelse

From The Document Foundation Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Documentation/HowTo/install extension and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎dansk • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎русский


OBS: Du installerer udvidelser på eget ansvar! Udvidelserne fra stedet nedenfor er ikke blevet omhyggeligt gennemset eller testet. Husk derudover, at ikke alle Open Office (OOo)-udvidelser måske ikke virker med LibreOffice.

1. Download en udvidelse fra LibreOffice Extension Center

2. Open LibreOffice og gå til Funktioner ▸ Udvidelsesadministration ...

Inst ext 1.PNG


3. i dialogen "Udvidelesadministration" klikker du på Tilføj ....

Inst ext 2.PNG


4. I dialogen "Tilføj Udvidelse(r) finder du udvidelsesfielen til LibreOffice (filtypen OXT).

Inst ext 3.PNG


5. Marker udvidelsen og klik på Åbn for at begynde installationen.

Hvis denne udvidelse allerede er installeret, bliver du opfordret til at trykke på Ok for at bekræfte, at du vil overskrive den aktuelle version med den nye (vælg Afvis for at stoppe installationen).

Inst ext 3 1.png


6. Hvis du har rettigheder som systemadministrator, bliver du spurgt, om du vil installere udvidelsen kun for dig selv eller for alle brugere. Marker det passende valg. Hvis du vælger Kun for mig selv, bliver udvidelsen kun installeret i din brugerprofil. Hvis du vælger For alle brugere bliver udvidelsen installeret i LibreOffices installationsmappe. Hvis du er usikker eller ikke har administratorrettigheder, vælger du Kun for mig selv.

Inst ext 4.PNG


7. Verificer udvidelsens licensaftale. Brug Scroll ned-knappen til at læse licensaftale. I slutningen af licensteksten bliver Accepter-knappen aktiveret.

Inst ext 5.PNG


8. Klik på Accepter for at fortsætte installationen. Efter installationen vil udvidelsen ses i listen over installerede udvidelser.

Inst ext 7.PNG


9. For at afslutte proceduren klikker du på Luk og lukker LibreOffice med Kvikstart (hvis den er aktiveret, den ses i højre hjørne af programlinjen og kan lukkes med højre museknap).


10. Næste gang du åbner LibreOffice, skulle udvidelsen være klar til brug.

Inst ext 8.PNG


NOTER:

- Filtypen OXT er knyttet til LibreOffice. Dobbeltklik på OXT-filen åbner Udvidelsesadministrationen og starter installationen.

- Du kan få flere udvidelser ved at klikke på Udvidelsesadministration og linket Få flere udvidelser online.