Documentatie/NextcloudClient

  From The Document Foundation Wiki
  This page is a translated version of the page Documentation/NextcloudClient and the translation is 100% complete.

  Voorwoord

  De Document Foundation gebruikt nu NextCloud om bestanden op te slaan die worden gebruikt om de handleidingen en andere documentatie te produceren. We laten zien hoe u de NextCloud-clienttoepassing op een computer instelt en hoe u een intelligente synchronisatie maakt met een lokale map.

  Warning.svg

  Krachtige hulpmiddelen kunnen rampen veroorzaken.
  Gebruik mapsynchronisatie met zorg.

  Voor- en nadelen van het gebruik van NextCloud Client voor samenwerking

  Voordelen Nadelen
  Automatische synchronisatie gebeurt stil op de achtergrond. Zoals elke gedeelde map, worden alle acties op de inhoud ervan doorgegeven aan iedereen die dezelfde servermap synchroniseert. Extra voorzichtigheid is geboden bij het bewerken of verwijderen van een bestand en mappen, en als u bewerkt en regelmatig bestanden opslaat, exporteert en andere bewerkingen uitvoert, zullen alle andere gebruikers meldingen ontvangen, wat voor hen vervelend kan zijn.
  Wanneer er een conflict optreedt (twee gebruikers die hetzelfde bestand bewerken), slaat NextCloud kopieën van de inhoud op elke client op en voegt deze niet samen. U moet de bewerkingsconflicten handmatig oplossen.
  De gebruiker hoeft geen hoofdstukken en bestanden te downloaden en te uploaden naar de NextCloud-server met een browser. Onzorgvuldige mapsynchronisatie kan grote hoeveelheden gegevensoverdracht genereren. Ga verder om de juiste mappen te kiezen om te synchroniseren. Vermijd het synchroniseren van gegevens die niet interessant zijn.
  Alles wordt gedeeld met het team. Weet wat u synchroniseert in een gedeelde map. Privé of gevoelige informatie wordt niet aanbevolen.


  Download en installeer de NextCloud Client-software

  Voor Windows 7, 8, 10

  Ga naar de pagina NextCloud Clients en download het Windows-installatieprogramma.

  Dubbelklik op het installatiebestand om te starten.

  Voor Linux

  De beste manier voor Linux is om rechtstreeks vanaf uw distributiesoftwarekanaal te downloaden en te installeren.

  Indien niet uitvoerbaar, bezoek dan de NextCloud Clients pagina en download de Linux appimage. Ga verder met het installeren van de AppImage vanuit uw distributie.

  Voor macOS

  Ga naar de pagina NextCloud Clients en download het macOS-installatieprogramma.

  De NextCloud Client-software instellen

  Intelligente synchronisatie

  Onzorgvuldige synchronisatie kan een enorme gegevensstroom tussen uw computer en de Foundation-server op gang brengen. Niet elke map op de server hoeft te worden gesynchroniseerd.

  Open het NextCloud-configuratiescherm en selecteer de mappen die u wilt synchroniseren. Selecteer en deselecteer de corresponderende selectievakjes in de servermappenboom zoals hieronder getoond.

  NextCloud Client Control Panel

  Tips en waarschuwingen voor synchronisatie

  . Synchronisatie is een langzaam proces omdat het afhankelijk is van internet.

  • Omdat gegevens heen en weer gaan op internet, kan het hele proces seconden of zelfs minuten duren.
  • De synchronisatie wordt geactiveerd telkens wanneer het bestand op uw lokale harde schijf wordt gewijzigd; met andere woorden, het bestand wordt elke keer dat u het opslaat gesynchroniseerd.
  • Wacht enkele seconden om er zeker van te zijn dat het synchronisatieproces is voltooid voordat u uw computer afsluit of in slaapstand zet.
  • De software heeft een visuele indicator (pictogram) in het systeemvak van de computer. Bekijk daar de synchronisatie-acties.
  • Hoewel de software robuust is en de meeste onvoltooide synchronisatie kan herstellen (inclusief netwerkstoringen), kunt u deze beter niet uitdagen.