Faq/Base/009/da

  From The Document Foundation Wiki
  < Faq‎ | Base
  This page is a translated version of the page Faq/Base/009 and the translation is 100% complete.

  Hvorfor kan jeg ikke redigere en nyoprettet tabel?

  Der kan være flere grunde til denne vanskelighed:

  • Tabellen indeholder ikke en primærnøgle eller et unikt indeks.

        I dette tilfælde åbner du tabellen i redigeringstilstand og vælger en kolonne , som identificerer kolonnen unikt, markerer registreringen Primærnøgle og gemmer tabellen. Herefter vil tabellen kunne redigeres.

  • Rettighederne til tabellen er ikke sat korrekt op. Dette er tilfældet, når tabellen mysql.tables_priv ikke er sat korrekt op. For at verificere dette åbner du en ny forespørgsel og indsætter denne tekst.

  SELECT * FROM mysql.tables_priv       og vælger Indlejret tilstand på ikonlinjen. Når du har gjort det, skulle du kunne se din markerede tabel opsat med de nødvendige rettigheder. Hvis din tabel ikke ses på listen, giver du dig selv rettighederne herunder. Det er ikke standardindstillingen.

        Åbn kontekstmenuen ved siden af indtastning i din tabel til venstre for Databasenavigatoren og vælger SQL. I det vindue, der åbnes, skriver du

  GRANT ALL ON <tablename> TO <username>
  

        og kører udtrykket. Nu skulle din tabel kunne redigeres.

  • Den driver, du bruger, er ikke opdateret. I ældre versioner af ODBC kan det ske, at rettigheder og navnet på den aktuelle bruger ikke vises korrekt.
  • Base er stadig forbundet (efter en dårlig nedlukning, for eksempel). For at bryde forbindelsen skal du gå til det katalog, hvor databasen bliver opbevaret og fjerne filen med udvidelsen .lck.