Faq/Calc/How to remove a Password Protected Sheet Flag {{Rename|Hvordan fjernes et adgangskodebeskyttet ark-flag}}

From The Document Foundation Wiki
< Faq‎ | Calc
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Faq/Calc/How to remove a Password Protected Sheet Flag and the translation is 100% complete.

Other languages:
čeština • ‎dansk • ‎English • ‎italiano

Hvordan fjernes et adgangskodebeskyttet ark-flag

Hvis du er kommet her efter hvordan man fjerner en adgangskodebeskyttet kryptering fra en .ods- eller .xlsx-fil: der findes ingen anden vej at prøve adgangskode-kombinationer med rå styrke. Held og lykke.


Derudover findes der et beskyttelses-flag, der bestemmer, om et ark og dets celler kan redigeres eller ej, hvilket også i tilfældet med en tildelt adgangskode mere eller mindre bare er et simpelt flag i filformatet. Det er muligt at fjerne det, hvis du ved, hvad du gør.Tag backup af dit dokument først! Vi tager ikke ansvaret, hvis ændring af dit dokument resulterer i, at noget æder din kat eller endnu værre.

Det lagrede flag afhænger naturligvis af dokumentformatet.

I en .ods-zip fil er det i content.xml-filen i et element table:table, som svarer til det omtalte ark, fjern attributterne table:protected og table:protection-key og table:protection-key-digest-algorithm og opfrisk (!) .ods-zip-en med den ændrede fil.

I en .xlsx-zip fil er det i en xl/worksheets/sheet*.xml-fil (numereret i samme orden som arkene), fjern hele <sheetProtection.../> elementet og opfrisk (!) .xlsx-zip-en med en ændrede fil.

Hvis alt dette er sort snak for dig, bed nogen om at gøre det for dig.

NB: at opfriske zip-file betyder at bruge fx kommandoen zip -f filename.ods content.xml opret ikke en ny zip fil og udelad ikke indstillingen -f. Det bevarer den oprindelige fil orden i zip-arkivet, hvilket kan være vitalt.

Når du har læst dette, skulle det det være klart, at et arkbeskyttelses-flag, endda med en tilknyttet adgangskode, ikke er en sikker måde at beskytte ting på. Det beskytter ark og celler mod at blive redigeret i en normal arbejdsproces, men det er på ingen måde en sikkerhedsforanstaltning.

Igen: du lavede en backup af din fil, før du prøvede dette -- ikke sandt?