Faq/General/101/da

From The Document Foundation Wiki
< Faq‎ | General
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Faq/General/101 and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎čeština • ‎русский • ‎한국어


Hvordan installerer jeg ekstra ordbøger?

Under en Windows-installation har du mulighed for at vælge en tilpasset installation. Når du gør dette, er du i stand til at vælge både forskellige sprog til menuer fra en lang liste samt vælge forskellige ordbøger til at indgå i installationen. Hvis du ikke vælger en tilpasset installation, vil LibreOffice installere et sæt standard-ordbøger.

Når du installerer LibreOffice på dit system, uanset om det er Windows, macOS eller Linux, får du mulighed for at tilføje flere ordbøger til eget brug.

Der findes et stort antal .oxt-ordbøger, -synonymordbøger og andre udvidelser med sproghjælp til LibreOffice. Der et to gode steder at finde disse .oxt stavekontrollerende ordbøger. Den ene er LibreOffices officielle udvidelses­sider og det andet er på det nordamerikanske Fællesskabs DVD Projekts ordbogsside(r).

Det officielle udvidelsescenter findes på det følgende URL:

http://extensions.libreoffice.org/extension-center

Når du først finder den ordbog eller de ordbøger, du vil føje til din installation af LibreOffice, kan du installere disse .oxt-filer med LibreOffice Udvidelsesadministration. For at komme til denne udvidelsesadministration klikker du på menuen Funktioner og så på Udvidelsesadministration nederst på menulisten. På dette tidspunkt klikker du på Tilføj knap og gennemser din computers drevsystem. Så klikker du på en .oxt-udvidelsesfil [det være sig en ordbog, skabelon, et galleri eller anden .oxt-fil] og klikker på Åbn knap. Herefter følger du de automatiserede trin til at gennemføre installationen af .oxt-udvidelsen.

I Udvidelsesadministrationen har du mulighed for at aktivere og deaktivere en ikke-låst udvidelsesliste der. Hvis du beslutter dig for at holde op med at bruge en installeret ordbog, kan du deaktivere den i stedet for at fjern den helt fra din LibreOffice installation. Det gør det lettere at skifte mellem forskellige vairanter af ordbøger til det samme sprog. Der er adskillige sprog, som kan bruge flere mulige ordbøger. Der er 20 spanske ordbøger, der er lokaliseret efter land. Du kan således installere en til Spanien, Mexico, Peru Panama og Venezuela, og vælge, hvilken variation af spansk, der skal bruges, mens du arbejder med dit spansk-sprogede dokument. Alt, du skal gøre, er at deaktivere alle de forskellige spanske ordbøger, undtagen den, du vil bruge til det dokument.