Faq/General/140/da

  From The Document Foundation Wiki
  < Faq‎ | General
  This page is a translated version of the page Faq/General/140 and the translation is 75% complete.
  Outdated translations are marked like this.


  Hvad er indstillingen Sikkerhedskopi til og hvordan genopretter jeg et dokument?

  Hvad er denne indstilling til?

  Først og fremmest – for at undgå enhver forvirring – en præcisering af nabo-indstillingen: Funktioner ▸ Indstillinger ▸ Indlæs/Gem ▸ Generelt ▸ Gem automatisk gendannelsesinformation

  First of all, to avoid any confusion, a clarification on the "neighboring" option: Tools ▸ Options ▸ Load/Save ▸ General ▸ Save AutoRecovery information

  Informationen er "reserveret" LibreOffice og gør det muligt efter et nedbrud at forsøge automatisk dokumentgendannelse. De filer, der genereres af denne regelmæssige sikkerhedskopiering er ikke designet til at kunne hentes af brugeren.

  "Brugerens" sikkerhedskopier er dem, der fremstilles af Funktioner ▸ Indstillinger ▸ Indlæs/Gem ▸ Generelt ▸ Opret altid sikkerhedskopi.

  Når det er sagt, så lad os ikke tage fejl af dette "altid" ... Den indbyggede hjælp (tilgængelig via F1) siger:

  Gemmer den foregående version af dokumentet som sikkerhedskopi, hver gang du gemmer dokumentet.
  Nårsomhelst LibreOffice opretter en sikkerhedskopi, erstatter kopien den foregående sikkerhedskopi. Sikkerhedskopien har udvidelsen .BAK. 
  

  Sikkerhedskopien placeres i den mappe, der vises i Funktioner ▸ Indstillinger ▸ LibreOffice ▸ Stier ▸ Sikkerhedskopier (det er muligt, at mappen er skjult som standard på systemniveau)

  OBS

  1. Vi kan kun have en enkelt sikkerhedskopi af dokumenter med det samme navn lagret i forskellige mapper. Med andre ord: det er den senest gemte, der genererer sikkerhedskopien. Det er ikke forklaret i hjælpen, fordi det er underforstået, når der gemmes til en dedikeret mappe.
  2. .odb Base-filer håndteres ikke af denne sikkerhedskopi.
  • Eksempler:
   • Filer ▸ Ny(t) ▸ Tekstdokument ▸ Luk dokument uden at gemme: Der oprettes ikke sikkerhedskopi
   • Filer ▸ Ny(t) ▸ Tekstdokument ▸ Gem dokument: Der oprettes ikke sikkerhedskopi
   • Filer ▸ Åbn et eksisterende dokument ▸ Modificér dokument ▸ Luk uden at gemme ændringer: Der oprettes ikke sikkerhedskopi
   • Filer ▸ Åbn et eksisterende dokument ▸ Modificér dokument ▸ Gem ændringer: Oprettelse af en sikkerhedskopi af tilstanden før seneste gem (samme navn + .bak)
   • Filer ▸ Ny(t) ▸ Tekstdokument ▸ Gem under det samme navn som et dokument, for hvilket der allerede eksisterer en sikkerhedskopi, men i en anden mappe: Ingen ændring af den eksisterende sikkerhedskopi (fordi et nyt dokument ikke genererer en sikkerhedskopi jf. tilfælde 2)
   • Filer ▸ Åbn det foregående dokument (som har det samme navn som et, der allerede har en sikkerhedskopi) ▸ Modificér ▸ Gem: Overskriver sikkerhedskopien af dokumentet med det samme navn, i den tilstand, det aktuelle dokument havde før ændringen.

  Hvordan hentes et dokument?

  • Det er næsten obligatorisk at kopiere filen fra mappen med sikkerhedskopier til en anden mappe. Det er der to grunde til:
   • Udvidelsen .bak er ikke som standard associeret til LibreOffice. Et dobbeltklik på filnavnet vil føre til et prompt, der spørger dig, hvilket program, der skal bruges til at åbne den. Det er bedre at kopiere til en anden fil, for at omdøbe dokumentet med dets oprindelige udvidelse (odt, ods...).
   • Åbning og ændring af sikkerhedskopien i sikkerhedskopimappen vil vise en fejl under gemning, eftersom LibreOffice i tilfælde af et ændret dokument prøver at oprette en sikkerhedskopi med det samme navn i den samme mappe ...