Faq/General/api-ms-win-*.dll mangler

From The Document Foundation Wiki
< Faq‎ | General
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Faq/General/api-ms-win-*.dll is missing and the translation is 70% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎dansk • ‎italiano • ‎čeština • ‎한국어

Under Windows-versioner tidligere end Windows 10 kommer der sommetider efter installation af LibreOffice en fejlmeddelses som denne:

 Programmet kan ikke starte, fordi api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll mangler på din computer. Prøv at geninstallere programmet for at ordne problemet.

Denne manglende DLL kan variere, sædvanligvis er det api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll eller api-ms-win-crt-string-l1-1-0.dll.

Grunden til fejlen er, at LibreOffice er afhængig af, at en systemkomponent MS UCRT findes på systemet. LibreOffice-installationsprogrammet indeholder komponenten og forsøger at installerede den, mens den installerer LibreOffice. Installation af komponenten kræver adgang til Windows Update (LibreOffice ved, hvordan tjenesten kan aktiveres, hvis den er deaktiveret med sædvanlige midler, men ikke når der er brugt avancerede metoder ttl deaktivering som fx at associere det med en gæstekonto). Desuden blev der i ældre versioner af LibreOffice lavet et check, hvis UCRT allerede fandtes på systemet før installationen, og installationen af den blev udeladt, når den blev fundet.

Derfor omfatter scenarier, hvor LibreOffice kan udelade installation af dette krævede komponent:

  • tifælde, hvor Windows Update-tjenesten er deaktiveret på en avanceret måde.
  • I nogle ældre LibreOffice-versioner tilfælde, hvor MS UCRT 'delvis' findes på systemet (fejlagtigt installeret af et andet program) -- dette tilfælde er forbundet med beskeden api-ms-win-crt-string-l1-1-0.dll missing. Dette er tilfældet, når Avast antivirus er forudinstallet. I senere LibreOffice-versioner bestemte vi os af denne grund for ikke at checke tilværelsen af denne komponent, og nu prøver installationsprogrammet ubetinget at installeriekomponenten (og reparerer tilfælde af ugyldig installation).

In these cases, installer should issue a warning, like this:

Installing KB2999226 Failed warning

For at ordne problemet er man i sådanne tilfælde nødt til at insatallere komponenten manuelt med en relevant pakke til hele operativsystemet på det Microsoft-sted, der er linket til ovenfor. Hvis Windows Update-tjenester er deaktiveret, skal man aktivere den midlertidigt.