Faq/Writer/147/da

From The Document Foundation Wiki
< Faq‎ | Writer‎ | 147
Jump to: navigation, search

Hvordan laver jeg en serie af uadskillelige tegn?

Orddeling (bindestreg og overførsel til den næste linje ved ord, der er for lange til at passe ved en linjeslutning) kan aktiveres eller deaktiveres efter behov. Det er en egenskab, du kan definere i afsnitstypografien (fanebladet Tekstforløb) Denne funktionalitet, som kan deaktiveres, er designet til leksikale ord.

Hvordan undgår du orddeling i slutningen af linjen ved tegnserier som m3/s, C+⁠+ eller Notepad++ Du er nødt til at indsætte en ”usynlig adskiller uden ombrydning mellem de 2 +-tegn fx i udtrykket C­+­+.

Usynlig adskiller uden ombrydning“ betyder, at tegnene på begge sider bindes sammen, mens det indsatte tegn forbliver usynligt (På skærmen ser du dog en smal grå stribe mellem de to tegn).

Det er et af formateringsmærkerne i menuen Indsæt ▸ Formateringsmærke, hvis du har aktiveret Funktioner ▸ Indstillinger ▸ Sprogindstillinger ▸ Sprog ▸ Sammensat tekstlayout (CTL) (eller Vis brugerfladeelementer til blandet tekstretning i tidligere versioner).

OBS

  • Der er er ingen standard-tastaturgenvej til indsættelse af dette formateringsmærke.
  • Du kan selv definere et på menuen Funktioner ▸ Tilpas ▸ Tastatur, kategorien Indsæt, funktionen Usynlig adskiller uden ombrydning. Dette kan gøres uden at aktivere blandet tekstretning.