Faq/Writer/LinuxDefaultPageSize/da

From The Document Foundation Wiki
< Faq‎ | Writer
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Faq/Writer/LinuxDefaultPageSize and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎dansk • ‎français • ‎italiano


Når LibreOffice lokaliseringen er standarden (som for eksempel Standard - Dansk (DK), - læg mærke til Standard-delen; findes indstillingen i Funktioner ▸ Indstillinger... ▸ Sprogindstillinger ▸ Sprog, kaldet lokaliseringsindstilling), så finder LibreOffice først operativsystemets indstillinger for at finde standarden for papirstørrelse (i modsætning til de tilfælde, hvor lokaliseringen indstilles udtrykkeligt, som Dansk (DK) uden Standard-delen, og LibreOffice i sine indbyggede regler finder definitionen af standard sidestørrelsen til en given lokalisering).

Når den leder efter indstillinger fra operativsystemet, gør LibreOffice det i denne rækkefølge:

  1. tjekker paperconf (hvis den findes);
  2. tjekker miljøvariabler LC_ALL, LC_PAPER, LANG (i den orden); and
  3. falder tilbage på en-US (og dermed Letter (folio)).

Så, når man har indstillet sine LC_*-variabler rigtigt (det skulle give A4), men ens paperconf returnerer Letter, vil LibreOffice derfor falde tilbage på Letter-size (folio). Det er en fejlagtig systemkonfiguration og ikke en fejl fra LibreOffices side. For at løse problemet skal man i dette tilfælde se i operativsystemets brugervejledning for at konfigurere paperconf rigtigt.

Alternativet er at indstille lokaliseringen udtrykkeligt eller at skrive en standard-skabelon med forudindstillet papirstørrelse.