QA/BugHuntingSession/4.4.0RC1/nl

From The Document Foundation Wiki
Jump to navigation Jump to search
Bughuntban4.4.png

Snel Starten :
* Download: https://www.libreoffice.org/download/pre-releases/ (volg daar "Access the Pre-releases server and pick the version of your choice there")
* Test wat je wilt
* Een bug gevonden? Meldt het op irc / maak een issue
Zo eenvoudig - alle hulp wordt zeer gewaardeerd !

Intro

Onze gemeenschap bereid de release van LibreOffice 4.4.0 voor. We hebben veel nieuwe functies features toegevoegd en een berg fouten opgelost (zie verderop...). We willen er zeker van zijn dat de nieuwe versie goed wordt getest. Jij kunt helpen om van deze versie een geweldig goede te maken! Hou er echter rekening mee dat de vertaling voor deze versie nog niet gereed zal zijn. Maar je kunt ook daar natuurlijk feedback op geven.

Op 19 tot en met 21 december houden we een internationale bug-hunting sessie, om de eerste releasekandidaat voor LibreOffice 4.4.0. te testen. Doe met ons mee! :-)

Hoe kun je meedoen

Wanneer: 19-20-21 december

Je bent vrij om mee te doen op elk moment dat het je uitkomt, wanneer dan ook gedurende deze drie dagen.

 • #Mentors zijn er op deze dagen van 08:00 UTC tot 22:00 UTC.

Als je tijdens deze sessie geen kans hebt om te helpen, kun je ons altijd op andere dagen helpen met het zoeken van bugs. De installatiepakketten van deze specifieke beta 1 (LibreOffice 4.4.0. beta1) zullen tot 1 december beschikbaar zijn ;-)

Wat te testen

We hebben ons als doel gesteld:

 • Om de 4.4.0 zoveel mogelijk te testen;
 • Het controleren en categoriseren van al gedane meldingen, zodat het voor de ontwikkelaars zo eenvoudig mogelijk is om ze op te pakkken!

Er zijn altijd meer manieren om te testen: doe je gewone taken, gestructureerde testen, of wat spelen met de nieuwe functies..

Kies wat jou het beste past :-) Alle testen is super en belangrijk, en met hoe meer we zijn, hoe groter de kans is dat bugs worden gevonden!

Kies dus een van de volgende:

 • Je eigen favoriete functies
 • Kijk in de nieuwe 4.4 functies
 • Kies een testprocedure uit de standaard regressietesten in Moztrap
 • kies een onderdeel en contoleer de bugs die in deze versie zijn verbeterd: in 4.4 by component (excluding fixes already backported to 4.3)
 • Binnenkort komen op deze plek wat handige queries, die je leiden naar de bugs die gecontroleerd moeten worden : xx
 • Zaken die tussen 4.3 -> 4.4 grondig zijn her-ontwikkeld:
  • Bladwijzers in Writer (vooral met kopiëren/plakken van teksts, splitsen of samenvoegen van alineas (Bjoern Michaelsen)
  • <your refactoring here> ...

Een bug gevonden?

Probeer eerst te vinden of de bug al is gemeld door te zoeken in onze bug database. Is de fout nog niet gemeld, dan kun je die rapporteren met behulp van onze BSA, een eenvoudig formulier om bugs te melden. Ben je meer bekend met Bugzilla, dan kun je ook gelijk in de Bugzilla interface rapporteren. Wil je eerst overleggen over wat je hebt gevonden? Gebruik dan de chat of de mail, snel en direct.

Dus:

Als er een fout is, waarvan je zo nauwkeurig mogelijk wilt bepalen op welk moment die in de code is gekomen, dan is bibisect (explained by Bjoern Michaelsen) een geweldig stuk gereedschap voor je (voor ervaren testers)!

Vind zelf wat ondersteuning

Andere gebruikers en testers zijn op IRC en de mailinglijst om met vragen te helpen. Wees niet verlegen, en vraag gewoon!.

Meer info over Moztrap, om te werken met onze testscenario's, is hier

Als je een idee hebt voor een testscenario, meldt dat dan alsjeblieft op onze QA mailinglijst

Mentors

Wie is beschikbaar om aanwezig te zijn in het #libreoffice-qa IRC:// channel? Het is fijn als er gedurende de hele dag een aantal mensen beschikbaar zijn...