Video/6.3 Beschrijving nieuwe functies

From The Document Foundation Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Videos/6.3 New Features Script and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎português do Brasil • ‎slovenščina • ‎čeština • ‎עברית • ‎中文(中国大陆)‎ • ‎日本語

Deze pagina bevat de scripts voor de LibreOffice 6.3-video met nieuwe functies, die op de publicatiedag openbaar zal worden gemaakt.

Nederlands origineel (nl-NL)

 1. Dankzij onze wereldwijde community en gecertificeerde ontwikkelaars is LibreOffice 6.3 slimmer, sneller en gemakkelijker te gebruiken.
 2. Een nieuwe versie van de gebruikersinterface van Notebookbalk, geïntroduceerd in LibreOffice 6.2, is nu beschikbaar. De modus Tabbladen compact in het menu Beeld > Gebruikersinterface biedt meer ruimte voor uw documenten, werkbladen en presentaties.
 3. U kunt nu uw documenten bewerken om gevoelige informatie te verwijderen of te verbergen. Dit kan uw bedrijf of organisatie helpen om aan de voorschriften te voldoen. Open een document en ga vervolgens naar Tools> Redact in het menu. Nu kunt u de tools gebruiken om specifieke informatie te verbergen voordat u het document exporteert en deelt.
 4. Documenten kunnen worden geëxporteerd als .dotx- en .xltx-sjablonen, voor betere compatibiliteit met Microsoft Office, terwijl ondersteuning voor PDF / A-2 is geïmplementeerd. Daarnaast zijn verbeteringen aangebracht in de export van getagde PDF's om de toegankelijkheid van geproduceerde documenten te verbeteren.
 5. Onder Windows is een goede consolemodus toegevoegd, met betere uitvoer- en foutcodes. Dit helpt wanneer u LibreOffice gebruikt om batchbewerkingen uit te voeren, zoals het afdrukken of converteren van veel documenten.
 6. Ten slotte zijn er hulppagina's voor Python-macro-programmering toegevoegd, terwijl een optioneel "Tip van de dag" -vak verschijnt wanneer u LibreOffice start, zodat u meer uit de software kunt halen.
 7. Pagina-achtergronden beslaan nu de hele pagina, in plaats van alleen tot aan de marges.
 8. Wanneer u gegevens van een Calc-werkblad naar Writer kopieert en een filter op de gegevens hebt toegepast, worden alleen de zichtbare cellen van het filter gekopieerd.
 9. De AutoCorrectie-functie is bijgewerkt om woorden te herkennen die beginnen met een kleine letter. Wanneer u ze aan het begin van een zin typt, probeert Writer ze niet te corrigeren.
 10. De prestaties zijn verbeterd, vooral voor documenten met veel bladwijzers, tabellen en ingesloten lettertypen.
 11. Tabs van werkbladen zijn gewijzigd om de zichtbaarheid te verbeteren.
 12. Een nieuwe keuzemenu in de formulebalk vervangt het oude hulpmiddel Som, waardoor u snel toegang hebt tot meer opties.
 13. Voor betere prestaties kunt u met een nieuw selectievakje in het dialoogvenster Gegevens > Statistieken > Voortschrijdend gemiddelde, het invoerbereik invoeren tot de werkelijke gegevensinhoud voordat het voortschrijdend gemiddelde wordt berekend.
 14. Het dialoogvenster Monsterneming van Gegevens > Statistieken-> Steekproefneming heeft nu extra opties: "Met vervanging" en "Volgorde behouden".
 15. Een nieuwe functie FOURIER () is toegevoegd, die de discrete Fourier-transformatie van een invoermatrix berekent. Functies van deze functie zijn beschikbaar in het dialoogvenster Gegevens > Statistieken > Fourieranalyse.
 16. In een presentatie kunt u nu meerdere animaties slepen en neerzetten om ze opnieuw te ordenen.
 17. En in Draw, de grafische toepassing, zijn de tabbladen om te schakelen tussen afbeeldingen nu veel beter zichtbaar.
 18. In LibreOffice Online is de cloudversie van het programma, het selecteren en roteren van afbeeldingen in Writer nu eenvoudiger en sneller.
 19. LibreOffice Online ondersteunt al een breed scala aan documentindelingen - en in deze versie kunt u Microsoft Visio-bestanden bekijken.
 20. In Calc heeft u nu de volledige kracht van de functies voor voorwaardelijke opmaak.
 21. Watermerken zijn belangrijk voor veilige samenwerking - en deze versie introduceert een dialoogvenster om ze toe te voegen en te wijzigen.
 22. Veel dank aan onze wereldwijde community en commerciële partners voor hun werk aan deze release!
 23. LibreOffice in een bedrijf implementeren? Download hier een langetermijn ondersteunde versie van onze partners: tdf.io/busines.