Translations:Faq/Math/106/10/da

From The Document Foundation Wiki
Jump to navigation Jump to search
  1. Brug ital funk <keyword>, som i V_{ital func in}. Det skulle løse problemet i standardopsætningen, når variabler og funktioner kun har kursiven til forskel. Men (1.) er det langt og (2.) mislykkes det, hvis du sætter dine skrifttyper i formler sådan op, at funktionsnavne også bruger en anderledes skrifttype: så vil funktionsnavne i kursiv stadig adskille sig visuelt fra variabler. En variant af den samme tilgang er uoper <keyword> {}, som i V_{uoper in {}} — men det ser ud til at bruge den samme skrifttype som variabler uden eksplicit at skulle specificere ital.
  2. Brug ital "nøgleord", som i V_{ital "in"}. Den korteste af alle nødløsninger, som stadig har samme problem som den første: hvis du ændrer tekstens skrifttype i din formel, returnerer denne nødløsning ikke det korrekte resultat.
  3. Brug udtrykkelig definition af skrifttype, med font Serif size 12 bold ital "in". Utroligt ordrigt; lader dig matche dine valgte formel-skrifttyper til variabler..., men hvis du senere beslutter at ændre formel-skrifttyper (fx med en udvidelse, der lader dig gøre det i alle ormler på en gang), skal du gennemse alle dine formler med de nødløsninger og ændre dem manuelt.
  4. Brug nospace-nøgleord, som i V_nospace {i n}. Det tager de følgende separate elementer og kombinerer dem — næsten som om de er ét ord. En anelse længere end anden nødløsning; med efter min mening er det den bedste mulighed, eftersom den giver dig den formatering af variabler, du vælger i formlen. Og ja: det er stadig en nødløsning.