Faq/General/034/da

    From The Document Foundation Wiki
    < Faq‎ | General
    This page is a translated version of the page Faq/General/034 and the translation is 100% complete.

    Hvordan får jeg fat i manglende skrifttyper (Arial, Verdana, ...)?

    Ok, IKKE blot til Linux, men About.com har en alfabetisk sorteret lister over andre navne til skrifttyper.
    Arial Rounded har et gratis alternativ ved navn VAG Round.
    Listen over A'erne fylder 2 websider. Så de har et link til hvert bogstav.
    http://desktoppub.about.com/cs/fonts/a/lookalikefonts.htm
    Dette er stedet at starte sin søgning efter gratis alternativer til de forbistrede proprietære skrifttyper.

    Skrifttyper er altid en stor beslutning. Mange af os har en tendens til gå efter de mest populære og de mest tilgængelige for alle. Der er intet værre end at få en maskin-erstattet skrifttype, som ikke virker. Hvis du bruger en obskur skrifttype, er det sandsynligt, at hvem der nu modtager dine filer (med mindre de er i .pdf), vil lade sit system forsøge at finde den nærmest mulige kompatible skrifttype.

    I alle tilfælde er det forsigtige råd at passe på, ikke at tilføje dem alle på en gang, selv om du føler dig heldig. Engang havde jeg ekseprimenteret med skrifttyper og tænkte, at jeg ville udfordre skæbnen og tilføjede et par hundrede, og på en eller anden måde ødelagde én af dem min Mandriva-opsætning i flere dage. Jeg var nødt til at slette dem en efter en for at finde den problematiske skrifttype ... Så snart den var slettet, virkede de andre skrifttyper fint. Det var sådan en lang process, som jeg ikke nogen sinde har gentaget.

    - - - - -

    En anden måde at skaffe MS kerne-skrifttyper på afhænger af din Linux-distribution. I Ubuntu går du til Synaptic Package Manageren og søger efter "ttf-mscorefonts-installer". Hvis du har en anden Linux-distribution, har installationsfilen måske et andet navn.

    På trods af, at "standarderne" i mange systemer er MS-skrifttyper, er der ingen reel grund til, at du er nødt til at bruge disse skrifttyper. Der findes et antal gratis skrifttyper som er dobbeltgængere til MS-skrifttyper, men der er en rigtig bred vifte af skrifttyper, der ser godt ud og er gratis. Der er en masse gratis steder der ude med gratis skrifttyper. Ovennænte "About.com"-information er et af de steder, hvor du finder andre navne for mange populære skrifttyper. Mange af de navne er er det muligt at downloade frit. Helt ærligt, hvis du har en skrifttype, kan du finde 10 til 20 mere, som er 98% +/- den samme og kunne bruges som erstatning for den. Men der er rigtig mange "specialitets"-skrifttyper derude at vælge mellem. Så tag dig venligst tid til at kigge på de gratis skrifttypesamlinger og find nogle, som ser godt ud til dine behov. En bruger af LibreOffice-kontorpakken har over 100,000 skrifttyper i sin samling, de fleste af dem fra gratis skrifttypesider. Så der er masser af skrifttyper derude at vælge imellem. Nogle er gode erstatninger for MS-kerneskrifttyper og Adobe Skrifttypebibliotek. Søg venligst efter det, som vil fungere til dine behov. Brug de gratis versioner af disse skrifttyper. Og mor dig med at bruge de mere dekorative skrifttyper.

    Husk, at du ikke er nødt til at affinde dig med et vilkårligt sæt af skrifttyper, og hvis du ikke bruger de populære, så sørg for at sende dokumentet til andre i en form, som indlejrer fonten i selve dokumentet. På den måde kan andre se dit dokument, som du selv ser det. LibreOffice kan eksportere til PDF. Hvis den ikke inkluderer de specielle skrifttyper i dit dokument, uanset hvorfor, kan du bruge "CUPS-PDF" under Linux og "doPDF" [gratis] under Windows. De har begge som standard indlejring af skrifttyper.