Documentation/Calc Functions/GULV.MAT

From The Document Foundation Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Documentation/Calc Functions/FLOOR.MATH and the translation is 100% complete.

Other languages:
dansk • ‎English

Funktionsnavn:

GULV.MAT

Kategori:

Matematisk

Resume:

Afrunder et tal til det nærmeste multiplum af en signifikans-værdi.

Med et positivt tal runder funktionen ned (nærmer sig nul). Med et negativt tal bestemmes afrundingens retning af værdien af en tilstandsparameter. Den signifikante værdis fortegn ignoreres.

Im-jabber.svg

Note:
Denne funktion er tilgængelig siden LibreOfficeDev 5.0.

Syntaks:

GULV.MAT(tal [; signifikans [; Tilstand]])

Returnerer:

Returnerer en heltalsværdi.

Argumenter:

Tallet er værdien, eller en reference til en celle, der indeholder den værdi, der skal afrundes. Hvis tallet sættes til 0, returnerer GULV.MAT 0 uanset signifikans-værdien.

Signifikans (valgfri) er værdien eller en reference til en celle, der indeholder værdien, som tallet skal afrundes til et multiplum af. Hvis udeladt, er standarden 1. Hvis Signifikans er sat til 0, returnerer GULV.MAT 0, uanset værdien af tallet. Signifikansens fortegn ignoreres af denne funktion.

Tilstand (valgfri) er et tal eller en reference til en celle, der indeholder et tal. Hvis tilstand er givet og ikke er lig med nul, rundes et negativt tal op (nærmer sig nul). Hvis tilstand er lig med nul eller ikke er givet, rundes et negativt tal ned (fjerner sig fra nul).

Hvis det andet (signifikans) og tredje (tilstand) argument udelades, implementerer funktionen en standard matematisk gulv-funktion. Det vil side, at med et reelt tal x, er dets gulv det største heltal, der er mindre end eller lig med x.

Yderligere oplysninger:

Gnome-dialog-warning.svg

Warning:
Denne funktion forøger interoperabilitet med Microsoft Excel, som har haft en tilsvarende GULV.MAT-funktion siden Excel 2013. Når Calc åbner en Excelfil eller gemmer et regneark i Excelformat, behøver det ikke at konvertere referencer til GULV.MAT til nogen anden funktion.


Eksempler:

Formel Beskrivelse Returnerer
=GULV.MAT(11,5) runder 11,5 ned til nærmeste multiplum af 1 (standard) 11
=GULV.MAT(-11,5) runder -11,5 ned til nærmeste multiplum af 1 (standard) -12
=GULV.MAT(-11;-2) runder -11 ned til nærmeste multiplum af 2 og ignorerer fortegnet -12
=GULV.MAT(-10;-3;1) runder -10 op til nærmeste multiplum af 3 og ignorerer fortegnet under tilstand 1, hvilket ikke er 0, hvorfor resultatet nærmer sig 0 -9
=GULV.MAT(-11,67;-2;0) runder -11,67 ned til nærmeste multiplum af 2 og ignorerer fortegnet, under tilstand 0, dvs. fjerner sig fra 0 -12
=GULV.MAT(-11,67;-2;1) runder -11,67 op til nærmeste multiplum af 2 og ignorerer fortegnet, under tilstand 1, hvilket ikke er 0, hvorfor resultatet nærmer sig 0 -10
=GULV.MAT(11,5;-1) runder 11,5 ned til nærmeste multiplum af 1 og ignorerer fortegnet 11

Beslægtede LibreOffice-funktioner:

AFRUND.GULV

GULV.PRÆCIS

GULV.XCL

AFRUND.LOFT

HELTAL

ODF standard:

Ingen

Tilsvarende Excel-funktioner:

GULV.MAT