Documentatie/Calc-functies/IS.EVEN

From The Document Foundation Wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Documentation/Calc Functions/ISEVEN and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎NederlandsFunctienaam:

IS.EVEN

Categorie:

Informatie

Samenvatting:

Bepaalt of een opgegeven getal even of oneven is. Het teken van het getal wordt genegeerd en als de waarde geen geheel getal is, worden alle cijfers na het decimaalteken genegeerd.

Syntaxis:

IS.EVEN(Waarde)

Retourneert:

Retourneert WAAR als het argument resulteert in een even getal en ONWAAR als het argument resulteert in een oneven getal.

Argumenten:

Waarde is een uitdrukking of een verwijzing naar een cel die een uitdrukking bevat, die op overeenkomst moet worden getest.

  • Als Waarde geen geheel getal is, worden alle cijfers achter de komma genegeerd.
  • Het teken van Waarde wordt genegeerd.
  • Als Waarde resulteert in een string, dan rapporteert IS.EVEN een fout in de lijst met parameters (Fout:504).

Aanvullende details:

  • IS.EVEN propageert fouten. Als cel D1 bijvoorbeeld de formule =1/0 bevat, retourneert de formule =IS.EVEN(D1) de fout #DIV/0!.
  • Als een verwijzing naar een lege cel wordt doorgegeven aan IS.EVEN, retourneert IS.EVEN een fout in de lijst met parameters (Fout:504) terwijl de IS.EVEN-functie van Microsoft Excel WAAR retourneert.
  • Als een tekenreeks of een verwijzing naar een cel die een tekenreeks bevat wordt doorgegeven aan IS.EVEN, dan retourneert IS.EVEN een fout in de lijst met parameters (Fout:504) terwijl de functie IS.EVEN van Microsoft Excel een fout #WAARDE! retourneert.
  • De functie IS.EVEN_ADD lijkt op IS.EVEN, maar IS.EVEN_ADD retourneert de waarde 1 voor een even getal en 0 voor een oneven getal. Bovendien retourneert IS.EVEN_ADD de fout in de lijst met parameters (Fout:504) niet - als een lege cel wordt doorgegeven, wordt 1 geretourneerd en als een tekenreeks wordt doorgegeven, retourneert het de fout #WAARDE!.

Voorbeelden:

Formule Beschrijving Retourneert
=IS.EVEN(48) De waarde 48 is even en dus retourneert de functie de logische waarde WAAR. WAAR
=IS.EVEN(D1) waarbij cel D1 het getal 33 bevat. De waarde 33 is oneven en dus retourneert de functie de logische waarde ONWAAR. ONWAAR
=IS.EVEN(0) De waarde 0 is even en dus retourneert de functie de logische waarde WAAR. WAAR
=IS.EVEN(-2.1) Het minteken en de getallen achter het decimaalteken worden genegeerd. De waarde 2 is even en dus retourneert de functie de logische waarde WAAR. WAAR
=IS.EVEN(3.999) De getallen achter het decimaalteken worden genegeerd. De waarde 3 is oneven en dus retourneert de functie de logische waarde ONWAAR. ONWAAR

Gerelateerde LibreOffice-functies:

IS.EVEN_ADD

IS.ONEVEN

ODF standaard:

Section 6.13.17, part 2

Gelijkwaardige Excel-functies:

IS.EVEN