Faq/Writer/155/da

From The Document Foundation Wiki
< Faq‎ | Writer‎ | 155
Jump to: navigation, search

Hvordan bruger jeg felterne under fanebladet Privat i Visitkortguiden?

Du vil oprette private visitkort med menuen Filer ▸ Ny(t) ▸ Visitkort. Fanebladet Privat synes ideelt til at fange den information, som skulle ses på kortene, men data bliver ikke medtaget, når dokumentet oprettes.

copie d'écran dialogue cartes de visite
Visitkort

Du skal forstå, at guiden ikke opbygger visitkort ud af ingenting: Hvert kort er baseret på en Autotekst. Den følgende teknik lader dig designe dine visitkort præcis, som du vil have dem.

Autoteksten vælges på fanebladet Visitkort, men guiden kan kun integrere data (efternavn, fornavn osv.), hvis den Autotekst, du bruger, indeholder brugerfelter, som opfylder visse kriterier.

copie d'écran dialogue cartes de visite
Valg af Autotekst

Som vist på skærmafbildningen ovenfor, viser dialogen Filer ▸ Ny(t) ▸ Visitkort ▸ Autotekst - Sektion kun en standardkategori Visitkort, arbejde (90x50 mm). Ligeledes indeholder menuen Funktioner ▸ Autotekst kun den samme standardkategori.

Tricket er at oprette nye Autotekster, som indeholder de rigtige felter. Du kan også oprette en ny kategori Private visitkort at opbevare dem i. Hvad kalder du disse brugerfelter, så dialogen kan genkende dem og guiden kan bruge dem?

Svaret finder du ved at gennemse en arbejdsmæssig Autotekst:

  1. I et Writer-dokument går du til Funktioner ▸ Autotekst ▸ Visitkort, arbejde
  2. vælg Elegant, med navn og klik på Indsæt. Der indsættes en eksempeltekst.
  3. Gå til Indsæt ▸ Felt ▸ Flere felter. På fanebladet Variable klikker du på Brugerfelter for at få vist en liste over felter, der er oprettet i denne Autotekst:


copie d'écran dialogue Insertion Champs Autres
"Arbejdsmæssige" brugerfelter, der er tilgængelige i Autotekst

Du kan se på denne skærmafbildning, at navnene på de fleste af felterne begynder med BC_COMP_, men at nogle (NAME og FIRSTNAME) begynder med BC_PRIV_. Det er klart, at du skal indsætte brugerfelter, der er bygget over den samme model, men erstatter COMP med PRIV. Indsæt dem ved at bruge Navne- og Værdifelterne nederst.


copie d'écran autotexte avec champs utilisateur
Private brugerfelter at oprette i Autoteksten

For at undgå de uønskede firma-feltnavne, sletter du først de tilsvarende værdier i teksteksemplet. Så indsætter du de nye private felter, hvor du vil have dem, med knappen Indsæt. Den næste skærmafbildning viser den ændrede eksempeltekst med de nødvendige felter. Nu, du har oprettet teksten, skal du bare markere den og bruge dialogen Rediger Autotekst til at oprette en Autotekst baseret på den (fx indsat i den nye kategori Private visitkort, jf. ovenfor.

  • Fra nu af vil fanebladet Privat i guiden være i funktion (hvis du på rette vis har valgt en Autotekst, der indeholder disse felter).