User talk:Cornouws

From The Document Foundation Wiki
Jump to: navigation, search

Please, consider this:

1. It seems that the visual editor inserts additional line breaks and spaces, and does not support all formatting. If a page was created using formatting not supported by the visual editor, it is content is replaced by the supported formatting. For example [[File:xyz.png|thumb|left|Description]] is converted to [[File:xyz.png|thumb]] after saving the page.

2. Impossible to upload .oxt files to wiki. --Clio2010-10-27T17:29:21 (CEST)

Pootle

Dag Cor,

Misschien is dit niet de beste plek om deze opmerking te geven, maar ik had een kleine opmerking bij een vertaling in LibreOffice 4.2. Ik heb me op de Pootleserver geregistreerd onder deze gebruikersnaam, maar kan geen suggesties geven. Als ik het goed heb dien ik hiervoor jou te contacteren? Verwijder deze vraag gerust als dit hier niet op zijn plaats is. Vriendelijke groeten, --Kerwyn (talk) 2014-02-03T19:54:32 (UTC)

Ok dan geef ik enkele kleine opmerkingen hier:
Als je over de algemene snelkoppeling gaat, of daar op eigenschappen klikt krijg je de zin: LibreOffice, de suite voor productiviteit op kantoor geleverd door "The Document Foundation". Zie http://www.documentfoundation.org (via Pootle hier). Ik vond ook nog dit gelijkaardige zinnetje. Ik vraag me hierbij af of in plaats van "suite", niet beter "pakket" wordt genomen, of misschien "kantoorpakket" als vertaling van "office productivity suite". "Suite" klinkt m.i. namelijk nogal stroef in de oren...
Bij "Info over LibreOffice" staat "LibreOffice is een modern, gemakkelijk te gebruiken, open source productiviteitssuite voor tekstverwerking rekenbladen, presentaties en meer." Ik zou voorstellen hier ook "open source kantoorpakket" van maken. Als de oorspronkelijke zin toch behouden zou worden, dan moet dit "een modernE productiviteitssuite" worden. Vriendelijke groeten -- Kerwyn (talk) 2014-02-03T20:28:13 (UTC)

kleine vertalingssuggestie

Dag Cor, vandaag installeerde ik 4.3.2 en las zag tijdens de installatie (onder "Welkom bij de Installatiewizard voor LibreOfice 4.3.2.2) deze tekst: Gebouwd in samenwerking met de gemeenschap behorende door The Document Foundation. Dit klink een beetje vreemd, misschien dat die door beter vervangen wordt door een tot? Ofwel moet die behorende weggelaten worden? Ik weet niet wat de oorspronkelijke Engelse tekst hier was?--Kerwyn (talk) 2014-10-14T17:53:59 (UTC)

Dag Cor, ik zie dat je ondertussen reageerde op mijn vorige post, bedankt voor de verandering! Kijk je ook eens naar bovenstaande opmerking over de installatiewizard? ps: misschien is het handiger om hier te antwoorden, kwestie van het wat overzichtelijker te houden? vriendelijke groeten, --Kerwyn (talk) 2014-10-14T18:31:00 (UTC)
Dank was de weg ff kwijt. Ook gefixt! Cornouws (talk) 2014-10-14T19:11:47 (UTC)

nieuwe vertaalsuggestie

Dag Cor, vandaag merkte ik op dat in Writer onder het menu extra er "automatische spellingscontrole" aanklikbaar is. De shortcut die is aangegeven is "maj"+ f7. Ik vermoed dat in plaats van "maj" hier in principe "shift" zou moeten staan?--Kerwyn (talk) 2016-06-12T15:44:26 (UTC)

Idem onder opmaakprofielen trouwens.--Kerwyn (talk) 2016-06-12T16:15:00 (UTC)
Dank je nogmaals Kerwin. Die 'maj' die ik niet in mijn UI en niet in de strings. Ik denk dat het OS afhankelijk is.
En dan nog zou het niet moeten ...
Dag Cor, ik ben zo vrij geweest je antwoord hier te plakken om het overzichtelijk te kunnen houden. Ondertussen heb ik gevonden dat "maj" blijkbaar wordt gebruikt op de Belgisch-Franstalige azerty keyboards in windows als "shift". In Vlaanderen vermelden alle keyboards "shift", "maj" wordt niet gebruikt. Idem voor "caps lock" wat blijkbaar als "verr maj" gebruikt wordt in Fransprekend Belgie. Zie hierover ook de info op de Engelstalige Wikipedia. Dit is iets wat dus zal aangepast worden over de gehele Locale: nl-BE (nl_BE). Is dit iets wat jij kan doen via Pootle? Vriendelijke groeten, --Kerwyn (talk) 2016-06-15T20:01:49 (UTC)

Wat ik me herinner, is dat die gegevens van machine/os worden gelezen. Je zou dat evt. op de l10n lijst kunnen navragen..

Ok; bedankt voor de tip. Ik heb het voorlopig eens geprobeerd met een bugreport, we zien wel waar we uitkomen.--Kerwyn (talk) 2016-06-15T21:34:58 (UTC)

nieuwe vertaalsuggestie 2

Dag Cor, ik merkte een kleine spellingsfout op in Calc, bij rechterklik "cellen opmaken" in het menu "lettertype". Als ik daar bv. lao UI selecteer als lettertype en kies voor "cursief" of "vet cursief", dan lees ik onderaan deze zin: "Deze tekenstijl wordt nagebootst of het meest overeenkomende beschikbare stijl wordt gebruikt". Moet dit niet "Deze tekenstijl wordt nagebootst of de meest overeenkomende beschikbare stijl wordt gebruikt" worden? --Kerwyn (talk) 2016-06-27T19:27:36 (UTC)