Autoformater skabeloner i Calc

From The Document Foundation Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page AutoFormat templates in Calc and the translation is 100% complete.

Other languages:
čeština • ‎dansk • ‎Deutsch • ‎English • ‎한국어


Forord

Denne beskrivelse henviser til LibreOffice version 5.3. Videoen "AutoFormat_Templates in LibreOffice Calc" linker til denne side, som indeholder flere oplysninger og detaljer.

Link til videoen

Link til videoen: AutoFormat Vorlagen in Calc [på tysk / DE-German]

Dialogfeltet: Autoformater

Brug Autoformaterings-skabeloner

Tabeller skal se tillidsvækkende ud. Det er meget tidsrøvende at formatere dem manuelt hver gang, især hvis du tit skal oprette tabeller . Til at forenkle dette arbejde kan vi bruge funktionen "Autoformater skabeloner ..." til automatisk at give en tabel eller et valgt celleområde det ønskede format.

Vi åbner Calc. Vi markerer mindst 4 x 4 celler, eller flere, helst så stor som den tabel, der senere skal formateres automatisk, inklusive ønskede kolonne- og rækkeoverskrifter og summer, skal være.
Derefter vælger vi Formater ▸ Autoformater skabeloner...

I dialogen "Autoformater" kan vi vælge, hvilken formatering – ("Tal", "Skrifttype", "Justering", "Kanter", "Mønster" og/eller "Tilpas bredde og højde automatisk") - vi vil have Autoformater til at omfatte. Vi markerer det ønskede "Format" og klikker på OK.

Omdefiner en Autoformateringsskabelon

Hvis vi ikke kan lide nogen af de givne formater, kan vi også selv oprette et format. For at gøre dette, formaterer vi et område på regnearket på mindst 4 x 4 celler, eller flere, helst så stor som den tabel, der senere skal formateres automatisk, inklusive ønskede kolonne- og rækkeoverskrifter og summer, skal være.

Så definerer vi alle detaljer i vores skabelon. Det påvirker skrifttype og størrelse, justering, kanter og farver.

Når tabellen er færdig, markerer vi hele tabelområdet og vælger Formater ▸ Autoformater skabeloner.... I dialogen "Autoformater" klikker vi på Tilføj. I det dialogfelt, der åbnes, "Tilføj Autoformat", skriver vi et navn fx "Format_01" til vores nye format og klikker på OK.

Det nyoprettede format, "Format_01" bliver nu vist i dialogen "Autoformat" med navnet til venstre. Vi lukker dialogen med OK.

Nu kan vi bruge det nye format "Format_01"

OBS

Hvis ændringen i celleindholdets farve ikke vises, vælger du Vis ▸ Fremhæv værdier på menulinjen eller trykker på Ctrl+F8. Dette virker kun på celler med numeriske data.