Dokumentation/DokumentationTeamInfo/JoinDocTeam/da
TDF LibreOffice Document Liberation Project Community Blogs Weblate Nextcloud Redmine Ask LibreOffice Donate
Kapitel 1 Deltag i dokumentationsteamet
Tidligere: Forord | Op: Forord | Næste: Kapitel 2 |
Hvem vi er, og hvad vi gør
LibreOffice Documentation-teamet er en gruppe frivillige, der stræber efter at levere vejledninger af høj kvalitet på engelsk til LibreOffice-brugere.
Du kan blive en del af dokumentationsteamet ved at bidrage til et eller flere af vores projekter. Uanset hvilket erfaringsniveau du har, kan du yde et værdifuldt bidrag.
Her er nogle måder, du kan hjælpe med: skrivning, gennemgang, redigering, research, vedligeholdelse, kunst. Se #Hvordan du kan hjælpe nedenfor.
Eksempler på aktuelle projekter:
- Brugervejledninger
- Ofte stillede spørgsmål
- Hjælp
- Selvstudier og how-tos
Vi arbejder også med oversættere, hvoraf mange tager udgangspunkt i den engelske version af guides. I nogle få tilfælde starter vi med oversættelser fra andre sprog og redigerer dem til udgivelse på engelsk.
Hvor vi arbejder (skal opdateres)
Hvor gruppen udfører sit arbejde med brugervejledningerne:
- Document Foundation-skyen, https://nextcloud.documentfoundation.org (login påkrævet). Arbejdsfiler gemmes her, efterhånden som de skrives, revideres, gennemgås og redigeres. For at få et login, venligst følg instruktionerne på denne side.
- Denne Wiki, Documentation/Udvikling
Hvor gruppen udgiver sit arbejde:
- LibreOffice Documentation-webstedet https://documentation.libreoffice.org
- Denne Wiki, Dokumentation. Her placerer vi kopier af offentliggjorte dokumenter til nem download af brugere.
Sådan kommunikerer vi:
Sådan kan du hjælpe
Her er nogle måder, du kan hjælpe.
Skrivning
Hvis du er god til at organisere information, forklare begreber og skrive instruktioner, kan du hjælpe det meste ved at skrive.
Ideelt set er du en erfaren teknisk skribent og har gode engelskkundskaber. Men ingen af disse idealer er krav, fordi andre mennesker kan redigere dit engelsk.
Hvis du ønsker at skrive på et andet sprog eller hjælpe med oversættelser, bedes du kontakte det relevante modersmålsprojekt. Se https://www.libreoffice.org/community/nlc/
Gennemgang
Hvis du ikke føler dig sikker på dine skrivefærdigheder eller dit vidensniveau om selve LibreOffice, er gennemgang af et hjælpeemne eller et kapitel i en brugervejledning en god måde at starte på. Læs oplysningerne, mens du bruger LibreOffice. Er det skrevet godt for publikum? Er instruktionerne korrekte? Mangler der noget? Er skærmbillederne opdaterede? Fortæl os, hvad der skal rettes, eller ret det selv.
Redigering
Nogle gange kaldet "korrekturlæsning", selvom de to ikke er ens. Her har du brug for gode engelskkundskaber. Ud over at rette fejl hjælper redaktører med at gøre dokumenterne mere læsbare.
Forskning
Forfattere har ofte ikke tid til at sikre sig, at eksisterende dokumenter er fuldstændige og opdaterede. Du kan hjælpe ved at læse forummet for at se, hvilke spørgsmål brugerne har. Mangler oplysningerne i vores dokumenter, eller er de bare svære at finde? Har vi brug for en ny FAQ, en how-to eller et afsnit i en brugervejledning?
Kunstværk
Hjælp forfattere ved at fange, beskære og mærke skærmbilleder eller oprette diagrammer og andre illustrationer.
Indeksering
Vores brugervejledninger er produceret i ODT, PDF og trykte former. Bogindeks kan begynde med automatiserede værktøjer, men de er meget forbedret af folks beslutninger om emner.
Offentlighed
Hvis du er på sociale medier, så del ting, du ser om LibreOffice eller vores dokumentation, såsom opslag på LibreOffice Facebook-siden (https://www.facebook.com /libreoffice.org) eller Twitter-konto (@libreoffice).
Forslag og ønskelister
Nye ideer er velkomne. Er der en bedre måde at gøre noget på? Diskuter dine ideer på forummet.
Hvorfor deltage i dokumentationsteamet?
De fleste nytilkomne har en interesse i nogle områder af softwaren. Dokumentation er en af de nemmeste måder at deltage på. Det er også vigtigt for dig at forstå dine behov og ønsker, når du deltager i et fællesskab af frivillige. Her er nogle af de personlige interesser, du måske genkender dine egne:
- Du ønsker at udvikle eller forbedre færdigheder i teknisk skrivning af softwaremanualer.
- Du vil have en ny linje i dit professionelle CV, og dokumentation er en god måde at få det på.
- Du vil lære mere i dybden om en bestemt funktion i LibreOffice, og at gennemgå eller skrive et kapitel eller afsnit om funktionen er en god måde at mestre det fuldt ud.
- Du har tid til at bruge og holde dig beskæftiget med noget, du kan lide at lave.
- Du ønsker at udøve dine færdigheder i det engelske sprog og hjælpe holdet med at producere dokumentation af høj kvalitet.
- Du ønsker at udøve dine færdigheder i det engelske sprog og hjælpe holdet med at producere dokumentation af høj kvalitet.
- Du udfører et konsulentjob på LibreOffice, og du har fundet en ny teknik i den software, du vil skrive om.
- Du skriver om LibreOffice og ønsker, at vores vejledninger også skal have et rigere indhold.
- Du tror, det er en måde for dig at føle dig forbundet og aktiv, komme i kontakt med mennesker over hele verden, omkring et vigtigt emne.
- Du synes, LibreOffice er et fantastisk projekt, og du vil gerne være med alligevel.
Sådan kommer du i gang
Abonner på forummet, introducer dig selv, fortæl os lidt om din oplevelse og hvad der interesserer dig. Vælg, hvad du gerne vil arbejde med; se listen i tidligere afsnit. Du er velkommen til at spørge om vejledning på listen.
Hvad skal man læse:
- Relevante kapitler i denne bidragsydervejledning.
- For brugervejledninger: Følg instruktionerne i kapitel 2 i denne vejledning for at skrive, gennemgå eller indeksere kapitler og skabe illustrationer. Se andre kapitler i denne vejledning for information om skrivestil, brug af afsnits- og tegntypografi i skabelonen og så videre.
- Til skrivning eller redigering Hjælp: HelpContent
Login og abonnement påkrævet
De fleste opgaver kræver følgende:
- LibreOffice dokumentationsforum abonnement – Det meste af vores daglige kommunikation foregår på forummet.
- Enkelt log på TDF wiki og NextCloud – Det er her arbejdet udføres.
Enkelt log på TDF wiki og NextCloud
Single sign on (SSO) giver adgang til adskillige tjenester leveret af The Document Foundation, herunder NextCloud og wikien.
Single sign on (SSO) giver adgang til adskillige tjenester leveret af The Document Foundation, herunder NextCloud og wikien.
Når dit login er bekræftet, skal du kontakte dokumentationslederen gennem documentationlibreoffice.org for at få adgang til LibreOffice Documentation-mappen på TDF NextCloud.
Du kan bruge linket Log ind i øverste højre hjørne af enhver wiki-side eller gå til https://user.documentfoundation.org for at få adgang til begge tjenester.