Faq/General/InstallJava/da

From The Document Foundation Wiki
< Faq‎ | General
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Faq/General/InstallJava and the translation is 100% complete.

Other languages:
čeština • ‎dansk • ‎Deutsch • ‎English • ‎italiano


Hvordan installeres Java (JRE/JDK), så LibreOffice kan bruge det?

"Installer venligst et JRE"-advarsel under Windows

Nogle LibreOffice funktioner kræver Java (JRE/JDK). For at bruge dem, skal en understøttet version af JRE/JDK være tilstede og konfigureret på systemet.

Med Windows

Når du bruger Windows, er du nødt til at sikre dig, at arkitekturen på den installerede LibreOffice matcher arkitekturen på den installerede JRE. Hvis dit Windows er 64-bit, tilbyder LibreOffice Download-side som standard en 64-bit LibreOffice-installationspakke. Den betegnes som Windows x86_64⁠Wikipedia logo v3.svg. Hvis du har et 32-bit operativ-system, vil du blive tilbudt en 32-bit installationspakke (Windows x86⁠Wikipedia logo v3.svg). Du kan tjekke arkitekturen på den installerede LibreOffice på menuen Hjælp ▸ Om LibreOffice, hvor versionstrengene ligner "Version: 6.2.1.1 (x64)" for 64-bit versioner and "Version: 6.2.1.1" (uden "(x64)") for 32-bit versioner.

"Alle Java downloads" link

LibreOffice kan kun bruge JRE med matchende arkitektur: dvs., 64-bit LibreOffice kan kun bruge 64-bit JRE og 32-bit LibreOffice kan kun bruge 32-bit JRE. Når du har installeret en 64-bit LibreOffice og et 32-bit JRE, er LibreOffice ikke i stand til at finde og bruge JREet, uanset hvor hårdt du prøver på det. Dette er en almindelig situation, fordi Javas hjemmeside (www.java.com) kun tilbyder 32-bit JRE som standard, uden hensyn til det aktuelle operativsystems arkitektur. I dette tilfælde vil LibreOffice (i en rimelig frisk version) prøve at være hjælpsom i sin fejlmeddelelse og fortælle dig, at det har brug for en bestemt arkitektur (fx. 64-bit) på JREet. For at finde andre tilgængelige downloads, herunder 64-bit JRE, er du nødt til at ignorere den store, røde "Java Download"-knap og finde et lille All Java downloads-link øverst til venstre.

Java-installationspakker får typisk navn efter dette skema:

  • jre-8u201-windows-i586-iftw.exe - 32-bit web-installationspakke;
  • jre-8u201-windows-i586.exe - 32-bit fritstående installationspakke;
  • jre-8u201-windows-x64.exe - 64-bit fritstående installationspakke.

JREer, som er installeret i C:\Program Files (x86) (modsat C:\Program Files), er 32-bit (medmindre du manuelt har ændret installationsstien, mens du installerede), så du kan bruge denne oplysning til se, om dit JRE er 32-bit eller 64-bit.

Der er muligt at installere både 32-bit og 64-bit samtidigt på systemet; og de kommer ikke i konflikt med hinanden – så er du i tvivl, installerer du bege to.

Med macOS

Under macOS 10.10 og nyere bedes du venligst bemærke, at du skal installere JDK, ikke JRE. Du finder måske download links ved at vælge JDK versionen på denne side. Under macOS 10.09 findes hverken JRE eller JDK. LibreOffice-udgivelser, der findes på Apple App Store indeholder overhovedet ikke Java-understøttelse, fordi aps, der distribueres på App Store, ikke må være afhængige af valgfrie funktionaliteter som Java.

Java leverandør-understøttelse

MANGLER: skriv om understøttede Java pakke-leverandører ud over Oracle, og siden hvornår og på hvilke OSer understøttelse blev tilføjet (AdoptOpenJDK, Corretto, endelig fjernede tjek af leverandørnavn ...)

Java versions-understøttelse

  • Til LibreOffice tidligere end v.6.3 er den laveste understøttede Java version 5 (afklaring af den ældre understøttelses-historik behøves).
  • Til LibreOffice v.6.3, er den laveste understøttede Java version 6 (se Udgivelsesnoter).
  • Til LibreOffice v.6.4, er den laveste understøttede Java version 8 (se postliste-arkiv og commit).

Se også

Installer den rigtige JRE (på den tyske FAQ)