Faq/Writer/157/da

  From The Document Foundation Wiki
  < Faq‎ | Writer
  This page is a translated version of the page Faq/Writer/157 and the translation is 100% complete.


  Hvordan markerer jeg flere billeder?

  Det er ikke muligt at markere flere billeder i et Writer-dokument.

  Værktøjslinjen Tegning (Vis ▸ Værktøjslinjer ▸ Tegning) lader dig markere flere tegnede objekter, men ikke billeder, mens du holder ⇧ Skift-tasten nede.

  Den første løsning er at foregribe nødvendigheden af grupperet arbejde og indsætte billeder direkte i et midlertidigt dokument i LibreOffice Draw. Så skal du kun kopiere og indsætte billederne i Writer-dokumentet.

  Der er nogle flere muligheder i Weiter.

  Forankring i det samme afsnit

  • når mere end et billede er forankret i det samme afsnit, skal skal bare markere og kopiere det: billederne "følger med", når du indsætter det.
  • når du klikker på et billede, der pakket ind" i et afsnit, vises billedets anker, hvis

  indstillingen Forankring ▸ Til afsnit er markeret, i begyndelsen af afsnittet. Det er derfor nødvendigt at kopiere fra begyndelsen af afsnittet til det næste afsnitsmærke for at sikre sig, at ankeret bliver kopieret.

  Indsættelse i en ramme eller en tabel

  En ramme eller en tabel kan kopieres – uanset deres indhold. Når som helst det er muligt, kan du indsætte billeder i denne type objekter for at manipulere (kopiere, flytte …) billedet gennem det overliggende objekt.

  Indsættelse som fyld i et tegneobjekt

  Markeringsværktøjet på værktøjslinjen Tegning (Vis ▸ Værktøjslinjer ▸ Tegning) lader dig markere flere tegnede objekter, mens du holder ⇧ Skift-tasten nede.

  Det er også muligt at bruge billeder som fyld i disse objekter. Det mest fleksible løsning til manipulering af flere billeder er at indsætte dem som fyld i tegnede objekter.

  Fremgangsmåde

  1. få vist værktøjslinjen Tegning (Vis ▸ Værktøjslinjer ▸ Tegning);
  2. Vælg Rektangel-værktøjet;
  3. Tegn et rektangel og højreklik på der;
  4. På kontekstmenuen vælger du Flade.... En ny dialogboks popper op; og
  5. på fanebladet Flade klikker du på Bitmap, vælger et billede fra den eksisterende liste eller klikker på Import-knappen for at hente et billede til arbejdsfladen og klikker så på OK.

  OBS: I Bitmap-afsnittet på fanebladet Flade er indstillingerne, der er relateret til udfyldningens Typografi som standard indstillet til Flisemønster. Du vil måske komme tilbage og justere denne indstilling.