Faq/Writer/157/da

From The Document Foundation Wiki
< Faq‎ | Writer‎ | 157
Jump to: navigation, search

Hvordan markerer jeg flere billeder?

Markeringsværktøjet i værktøjslinjen Tegning lader dig markere flere tegneobjekter. Det er imidlertid ikke muligt at markere flere billeder i et Writer-dokument. Kun komponenten Draw giver denne mulighed.

Den første løsning er at forgribe nødvendigheden af grupperet arbejde og indsætte billeder direkte i et midlertidigt dokument i komponenten Draw. Så skal du kun kopiere og indsætte billederne i Writer-dokumentet.
Der er nogle flere muligheder for tekstbehandleren.

Forankring i det samme afsnit


Når mere end et billeder er forankret i det samme afsnit, du skal bare markere og kopiere det: billederne "følger med", når du indsætter det.
Med indstillingen "Til afsnit" vises ankeret i begyndelsen af afsnittet. Det er derfor nødvendigt at kopiere fra begyndelsen af afsnittet for at sikre sig, ankeret bliver kopieret, til det næste afsnitsmærke.

Indsættelse i en ramme eller en tabel


En ramme eller en tabel kan kopieres – uanset deres indhold. Når som helst det er muligt, kan du indsætte billeder i denne type objekter for at manipulere (kopiere, flytte …) billedet gennem det overliggende objekt.

Indsættelse som fyld i et tegneobjekt


Som nævnt i introduktionen lader markeringsværktøjet dig markere flere tegneobjekter.
Det er også muligt at bruge billeder som fyld i disse objekter. Det mest fleksible løsning til manipulering af flere billeder er at indsætte dem som fyld i tegnede objekter.
Fremgangsmåde

  1. Få vist værktøjslinje Tegning
  2. Vælg værktøjet Rektangel til det markerede objekt
  3. Tegn det og højreklik på figuren > Område
  4. På fanebladet Bitmaps vælger du på den eksisterende liste eller klikker på knappen Importer for at hente et billede på computeren og bekræfter derefter.


  • Indstillingerne Placering and Tilpas automatisk er ikke markeret som standard. Det er normalt nødvendigt at vende tilbage til denne indstilling ved at klikke på fanebladet Område og vælge Bitmap i rullelisten Fyld.